Akvarellpelare

Idén med det ovanliga formatet 179 x 39 cm, föddes när jag jobbade med utsmyckningen av Akzo-huset 2005.

Att måla en akvarellpelare. 179 cm höga och 39,5 cm breda.

Efter att ha kämpat med den 1 meter breda akvarellpappersrullen, för att krulla upp den och spänna fast pappret med fuktad papperstejp på två stora långa skivor, är jag genomsvettig! Jag gör två åt gången. En vore omöjligt, för då spricker papperet lätt.

Jag väter papperet med en bred pensel två gånger – på längden och på tvären och låter torka till nästa dag. Sen är det dags att lägga på den rätta blandningen av pigment d.v.s. färg. När den sedan efter någon dag är torr och slät gör jag om det igen men nu på bara några partier, lager på lager. Låter torka och fortsätter med motivet/motiven. Dessa motiv som jag ser runt mig och i ständig inre monolog genomlyser och trycker undan och drar fram och tvärtom i all oändlighet…

Jag tecknar med vatten ett betydelsefullt minne/ett föremål som säger mig något, en bild ur mitt liv och kanske ditt, eller ett intryck av all den sköna natur vi har omkring oss, eller bara koppar med kaffe, denna himmelska dryck.  Jag tecknar med pensel och enbart vatten.

Koncentration!!! Sen droppar jag färgen i de nästan osynliga streckarna och fälten, som förhoppningsvis fortfarande är blöta och färgen sprider sig som ett trolleri.